Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Harghita Hunedoara Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu

Stare de alerta: Restaurantele și terasele rămân inchise

Începând de astăzi, 15 mai, în spațiile comerciale, în mijloacele de transport în comun și la locurile de muncă se instituie obligativitatea purtării măștilor de protecție.

Instituțiile publice și operatorii economici ce desfășoară activități cu publicul trebuie să nu permită accesul persoanelor a căror temperatura corporală depășește 37,3 grade celsius.

https://www.trra.ro

Este suspendată temporar activitatea restaurantelor și a teraselor în care se servește masa și băuturi. Sunt exceptate activitățile care nu presupun rămânerea clienților în spațiul comun (drive-in și livrările la domiciliu).

Este supendată temporar activitatea din centrele comerciale cu spații de peste 15.000 mp.

Zborurile spre și către Austria, Belgia, Elveția, Germania, Franța, Iran, Marea Britanie, Turcia, Iran, Irlanda de Nord, SUA, Spania, Italia, pentru o perioadă de 14 zile din 15 mai.

Se reia activitatea cabinetelor de stomatologie și pentru cazurile care nu reprezintă o urgență. Totodată, se vor redeschide saloanele de înfrumusețare și frizeriile.

Persoanele care vin din străinătate în România, se instituie măsura carantinării la domiciliu, iar persoanele care nu pot să-și asigure un astfel de spațiu sau nu vor să își expună familia, vor putea intra în carantină instituționalizată.

Punctele de trecere ale frontierei din Salonta, Săcueni și Valea lui Mihai rămân închise, cu excepția lucrătorilor transfrontalieri.

Pentru deplasarea în interiorul localității nu va mai fi nevoie de declarație pe proprie răspundere. Rămâne în vigoare restricția de adunări de peste 3 persoane, cu excepția persoanelor care fac parte din aceeași familie. Se redeschid parcurile, cu excepția spațiilor de joacă de copii.

Se interzice deplasarea în afara localității cu următoarele excepții: pentru lucrări agricole, pentru îngrijirea unei proprietăți, asistență medicală ce nu poate fi amânată sau realizată la distanță.

Școlile rămân închise.

Măsurile luate vor fi evaluate după două săptămâni.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Spectacol de lumini pe cerul Satmarului ! (Fotogalerie)

observator

Accident cu patru răniți. Un copil de 3 ani la Urgențe (Foto)

observator

Doi mureșeni au păcălit o femeie la telefon

observator