Expozitie la Filarmonica. Luxul în lumea nobiliară transilvăneană - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Life Satu mare

Expozitie la Filarmonica. Luxul în lumea nobiliară transilvăneană

Cornul abundenței. Luxul în lumea nobiliară transilvăneană” este tema expozitiei care a fost vernisata astăzi, 18 mai.

https://www.trra.ro

Partenerii evenimentului cultural sunt: Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Consiliul Județean Satu Mare, Filarmonica „Dinu Lipatti”.

https://www.trra.ro

Expoziția stă sub semnul luxului și al abundenței, reunind cele mai spectaculoase piese de vestimentație și podoabă din colecția medievală și premodernă a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei. Sunt expuse peste 200 de piese de podoabă și de vestimentație, precum și arme decorative, menite să reflecte ținutele de gală ale lumii nobiliare din Transilvania. În contextul obstrucțiilor de călătorie ce le impune situația actuală, expoziția Cornul Abundenței oferă sătmărenilor un contact direct cu obiecte de patrimoniu de înaltă valoare.

Vernisajul expoziției, realizat de „Ziua Internațională a Muzeelor”, în parteneriat cu Filarmonica „Dinu Lipatti”, dorește să fie un eveniment care relansează viața culturală a orașului și a județului. Artiștii, Mihalca Mija Alina (vioară), Kovács Emőke (vioară) și Catuna Dan (violoncel) au interpretat lucrări de Jean-Baptiste Lully, Henry Purcell și Antonio Vivaldi.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Satu Mare va avea un Monument al Rezistenței Anticomuniste. Când va fi dezvelit ?

observator

Rupere de nori la Satu Mare. Meteorologii nu au vești bune

observator

S-a facut anuntul ! Doua concerte de Anul Nou la Satu Mare