Castelul Halle – o oaza de liniște (Foto) - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Mures Turism

Castelul Halle – o oaza de liniște (Foto)

In inima Transilvaniei, in Ogra, Mures, se afla pensiunea Castel Haller – o cladire in stil post baroc, ridicata in secolul al XVII-lea, renovata recent.

https://www.trra.ro

Ca si alte conace ale vremii, a avut de patimit din cauza comunistilor. Cladirea a fost naționalizata in anul 1949 si transformata in scoala, internat si sfat popular. Castelul a fost restituit familiei Haller si, apoi, vandut familiei Foris din Targu Mures. Din 2011, castelul funcționeaza ca pensiune, restaurant si crama cu 100 de locuri. In plus, are si un centru de recreere cu apa termala sarata obtinuta chiar din curtea castelului. Va puteti relaxa in jaccuzi, in sauna finlandeza sau in camera de salina. Are si bazin pentru copii si ciubar exterior cu apa sarata. In incinta castelului, sunt 14 camere toate amenajate cu mobilier in stil vechi. Camerele au fost reconstruite cu atentie, pereti boltiti si redau, intocmai, tabloul vietii nobilimii acelor vremuri.

https://www.trra.ro

Ce puteți face în zona ? Puteti vizita Targu Mures, cu platoul Cornesti, de unde puteti admira intreg orasul, si cetatea Sighisoara aflata la 69 de kilometri distanta.

Cum ajungeți la castel ? Locul este situat la 22 de kilometri de orasul Targu Mures, pe malul raului Mures, aproape de drumul european E60 si la 9 km de Aeroportul Internațional Targu Mures.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Deschide-ţi mintea, nu fi închis!

observator

Ziua Veteranilor de război. 75 de ani de la incheierea celui de-al Doilea Război Mondial

observator

Panica din cauza unei butelii. Pompierii au intervenit

observator