Condimentul care face minuni pentru creier - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Pastila de sanatate

Condimentul care face minuni pentru creier

Scorțișoara este unul dintre cele mai vechi condimente cunoscute, fiind menționată în Biblie și folosită în Egiptul antic. În China, utilizarea acesteia este menționată în una dintre cele mai vechi cărți de medicină botanică chineză, datată în jurul anului 2.700 î.Hr.

https://www.trra.ro

Aceasta reglează glicemia, fiind de un real ajutor diabeticilor, îmbunătățind capacitatea răspunsului insulinic.

https://www.trra.ro

Favorizează digestia, dar atenție. Studiile vorbesc despre scorțișoara autentică, scorțișoara de Ceylon. Specia ceylon este mai dulce, mai subtilă și mai rafinată decât specia cassia (care provine de fapt din scoarța unui conifer asiatic).

Cercetătorii au descoperit că doar simpla mestecare a scortisoarei sau doar gestul de a o mirosi ajută la îmbunătățirea procesului cognitiv.

Un alt studiu din 2011 a descoperit legătura dintre scorțișoară și reducerea inflamațiilor cronice, care cauzează multiple boli neuro-degenerative.

Tot scorțișoara stimulează producerea progesteronului și descreșterea producției de testosteron la femei, ajutând în felul acesta la o echilibrare hormonală binevenită la orice vârstă.

Tot cercetătorii au arătat că scorțișoara este o sursă grozavă de mangan, un mineral foarte necesar organismului.

De asemenea, scorțișoara reprezintă o sursă minunată de fier, calciu și fibre alimentare, dar și un ingredient care sprijină buna funcționare a bilei.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Vindecă-ți organele vitale. Vezi câtă viață stă în tălpile tale

observator

Frumusețe și sănătate ! Ce trateaza floarea de Nu-ma-uita !

observator

Stiati asta … ? Strugurii trateaza depresia

observator