Baschet: Liga Naționala de Vara - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Sport

Baschet: Liga Naționala de Vara

Consiliul Director al Federației Române de Baschet a anunțat, în ședința de marți, 19 mai, organizarea unei noi competiții neoficiale, numită Liga Națională de Baschet.

https://www.trra.ro

5. Se aproba cu unanimitate de voturi organizarea, in luna august, a Ligii de vara LNB – atat la masculin, cat si la feminin, cu respectarea reglementarilor in vigoare referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19. Competitiile nu au caracter obligatoriu si se vor desfasura doar cu participarea jucatorilor romani.

https://www.trra.ro

Din informațiile pe care le-a aflat baschet.ro, liga s-a constituit la propunerea fostului selecționer Marcel Țenter, antrenor coordinator al PerformBaschet, cu scopul de a le da mai mutle oportunități de joc baschetbaliștilor români.

Președintele FRB, Horia Păun, a venit cu mai multe informații cu privire la această competiție, care se va dovedi a fi un fel de „Summer League” românesc:

Am denumit-o generic „liga nationala de vara”. Sincer, nu stiu daca aceasta va fi denumirea finala. Cert este ca nu ne dorim sa fie o „miuta” intre echipe. Ne dorim o competitie serioasa, care sa se adreseze in primul rand jucatorilor romani. Ne dorim o intrecere care sa readuca baschetul la nivel de seniori in atentia publicului si a autoritatilor, inca din luna august. Va fi o competitie oficiala, deschisa tuturor echipelor care evolueaza in LNBM sau LNBF si care vor dori sa se inscrie. Este si o oportunitate pentru cluburile din Liga Nationala sa vada la lucru, la un nivel ridicat, juniorii din propria pepiniera. In functie de succesul acestei competitii, vom decide daca o vom permanentiza sau nu”.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Este primul roman nevazator care a ajuns pe Kilimanjaro (Foto)

observator

Încep antrenamentele de judo pentru copii. Vezi orarul

observator

Sah: Romania câștiga contra Italiei

observator