Este unul dintre cele mai importante alimente - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Pastila de sanatate

Este unul dintre cele mai importante alimente

Sfecla roșie este un aliment minune care nu trebuie să lipsească din casă. Este bogată în vitamine, minerale, are foarte puține calorii, fiind de real ajutor în curele de slăbire și aduce multiple beneficii sănătății.

https://www.trra.ro

Iată care sunt principalele beneficii ale consumului de sfecla rosie:

https://www.trra.ro
  • Crește performanțele sportive. O serie de studii susțin că nitrații dietetici pe care îi conține sfecla pot îmbunătăți performanțele sportive. De asemenea, poate crește consumul de oxigen cu până la 20%.
  • Este un aliat în combaterea inflamației. Specialiștii susțin că inflamația cronică este asociată cu o serie de boli – obezitatea, bolile de inimă, afecțiunile hepatice. Sunt și studii care arată că sfecla are un efect antiinflamator.
  • Îmbunătățește sănătatea digestivă. Fibrele alimentare sunt o componentă importantă a unei diete sănătoase. De exemplu, o ceașcă de sfeclă poate să conțină 3 grame de fibre.
  • Contribuie la susținerea sănătății creierului, fiind ideală pentru persoanele în vârstă.
  • Previne anemia și infecțiile respiratorii. Mai mult se pare că duce la creșterea imunității. Explicația constă în faptul că sfecla roșie contribuie la stabilizarea PH-ului din corp, un lucru esențial pentru imunitate, deoarece bacteriile infloresc atunci când echilibrul PH-ului din organism este alterat.
  • Ajută la detoxifierea ficatului.
  • Mai mult, previne cancerul. Betacianina, cea care dă culoare roșie este un antioxidant puternic, care are proprietăți de prevenire a cancerului. Un studiu efectuat la Universitatea Howard a demonstrat că betacianină a încetinit cu 12,5% progresia tumorilor în cazul cancerului de prostată și a celui mamar.
  • Este deosebit de utilă în tratarea anemiei feriptive fiindcă conține nu doar fier, ci și magneziu și vitamina B6, esențiale pentru asimilarea acestui oligoelement.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Slanina de porc nu ingrasa ! Ce spun specialistii ?

observator

Dezinfectarea în exces poate fi periculoasa. Ce spun specialistii ?

observator

Aceste alimente va otravesc organismul

observator