Raiul de la Valea Verde. Tradiție autentica într-un sat din Transilvania (Foto) - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Mures Turism

Raiul de la Valea Verde. Tradiție autentica într-un sat din Transilvania (Foto)

Valea Verde Retreat, este unul dintre cele mai spectaculoase resorturi rurale din România. E o lume simplă, de poveste, cu mult rafinament, departe de haosul orașului, care vă va purta în autenticitatea satului românesc din inima Transilvaniei.

Se afla situat în satul Cund (judetul Mureș), la 30 de km de Sighișoara și 43 de km de Târgu Mureș.

https://www.trra.ro

Cund vă va cuceri de cum puneti piciorul în sat. Este un amestec de tradiție autentică românească, săsească și ungurească. Și are acea veșnicie, vorba poetului, cum numai la sat o poți simți.

Înainte ca Jonas Schafer să reînvie locul, Cund era un sat părăsit, la propriu. Aproape că nu era casă care să mai fie locuită, după ce sașii au lăsat totul în urmă și au emigrat în Germania. Însă Jonas, fost proprietar al unei cunoscute case de discuri din Hamburg, a ales liniștea, în locul celebrității.

A pus pe picioare un complex superb de case și apartamente, foste ferme ale sașilor, răsfirate în sat. Din fosta sură, Jonas a făcut un restaurant de prima clasă, unde pune pe masă preparate rafinate, cum nu în multe locuri găsești. Trufele sunt specialitatea casei și asta, pentru că aceste comori rare și extrem de scumpe se găsesc chiar în pădurile din zonă și care sunt vânate chiar cu turiștii, cu ajutorul câinilor speciali antrenați. Iar ca tabloul serviciilor premium să fie întregit, Jonas a lansat, recent, Observatorul din Sălbăticie, o cabană de lemn ridicată la marginea satului Cund, unde gurmanzii au parte de o experiență culinară gourmet, premium, chiar în mijlocul pădurii.

Sursa: www.calatorinbascheti.ro

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Romania: Topul județelor cu cele mai multe infectări, în ultimele 24 de ore

observator

Marcel Vela: A scăzut infractionalitatea !

observator

Unde se trăiește cel mai bine în Romania ?

observator