Termen prelungit pentru amanarea ratelor - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Financiar

Termen prelungit pentru amanarea ratelor

Guvernul a adoptat actul normativ elaborat de Ministerul Finanțelor Publice prin care se propune prelungirea până la data de 15 iunie a posibilității de solicitare a amânării ratelor celor care se află în imposibilitatea plății. „Prin OUG nr. 37/2020 privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și IFN-uri anumitor categorii de debitori, Guvernul României a adoptat anumite măsuri destinate sprijinirii debitorilor care întâmpină dificultăți financiare din cauza epidemiei de COVID-19.

https://www.trra.ro

Incepând cu data de 30 martie 2020, debitorii pot solicita creditorilor suspendarea obligației de plată a ratelor de credit scadente, pentru o perioadă cuprinsă între 1 și 9 luni”, precizează Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Maramureș, într-un comunicat de presă.

https://www.trra.ro

Principalele avantaje ale facilității de suspendare a ratelor sunt sprijinul acordat persoanelor fizice ale căror venituri au fost afectate de răspândirea virusului SARS – CoV -2, precum și furnizarea lichidității financiare necesare desfășurării activității economice a persoanelor juridice pe perioada de influență a pandemiei, în vederea continuării activității, respectiv a menținerii salariaților, o problemă cu mare impact social în această perioadă.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Masuri fara precedent luate de ANAF

observator

Totul se dă peste cap ! Euro aproape de 5 lei !

observator

ANAF a derulat campanii pentru susținerea conformării voluntare și a rambursării rapide a TVA

observator