Ce sa mananci seara ca sa nu te ingrasi ? - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Pastila de sanatate

Ce sa mananci seara ca sa nu te ingrasi ?

Nu mânca după șase seara dacă nu vrei să te îngrași”! Acest îndemn nu este neapărat adevărat, spun nutriționiștii.

Cina este ultima masă a zilei și trebuie să conțină o porție de proteine și puține grăsimi.

https://www.trra.ro

Ce să mănânci după șase seara ?

Fructele

Acestea sunt bogate în fibre și pot controla senzația de foame. În plus, fructele proaspete conțin o mare cantitate de apă, astfel că vă veți sătura destul de repede cu puține calorii. Cele mai indicate fructe înainte de culcare sunt bananele deoarece conțin triptofan, un amino acid care vă ajută să vă liniștiți și să dormiți mai bine. Alte fructe bogate în fibre sunt portocalele, perele, merele și fructele de pădure.

Legumele

Au același efect ca și fructele deoarece și legumele conțin o cantitate importantă de apă și fibre. Fasolea, lintea, mazărea și brocoli sunt surse importante de fibre. Cartofii și soia au același efect ca bananele deoarece conțin triptofan.

Lactate degresate

Lactatele degresate sunt foarte bune în curele pentru slăbit datorită calciului care stimulează metabolismul şi arde grăsimile, ducând în acest fel la scăderea în greutate. Studiile făcute pe şoareci de laborator au dovedit că un aport crescut de calciu determină intensificarea arderilor cu până la 27%. Calciul pătrunde în celulele adipoase şi determină repunerea lor în circulaţie, ducând la acelerarea eliminării lor.

Cerealele integrale

Potrivit Huffington Post, organismul nostru arde de două ori mai multe calorii prin descompunerea alimentelor integrale (decât a celor procesate), în special a celor bogate în fibre, precum ovăzul şi orezul brun.

Sursa: www.doctorulzilei.ro

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Măsuri de protecția pentru angajați, în perioada de canicula

observator

Alimente contaminate cu pesticide. Ce mâncam de fapt ?

observator

Gripă, răceală sau coronavirus? Cum faci diferența ?

observator