Se amâna dublarea alocatiilor pentru copii. Ce spune Citu ? - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Financiar

Se amâna dublarea alocatiilor pentru copii. Ce spune Citu ?

Guvernul Orban amâna dublarea alocatiilor pentru copii. Pentru copiii până la 2 ani s-a prevăzut majorarea alocației la 600 de lei, pentru copiii între 2-18 ani s-a prevăzut majorarea alocației la 300 de lei, iar pentru toți copiii cu handicap, s-a prevăzut majorarea alocației la 600 de lei.

Pe fondul crizei de coronavirus, Guvernul a cerut ca termenul de 6 august să fie suspendat, din lipsă de bani, însă Parlamentul a respins propunerea, astfel că președintele Klaus Iohannis ar avea obligația să promulge legea majorării alocațiilor.

https://www.trra.ro

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a subliniat la Digi24 că pur și simplu nu există soluție pentru finanțarea majorării alocațiilo, din 6 august, lăsând să se înțeleagă că Guvernul va contesta legea PSD, pe motiv că nu a fost prevăzută sursa de finanțare.

Pentru a suporta majorarea alocațiilor, Guvernul ar avea nevoie de un plus de finanțare de 6 miliarde de lei.

Suntem în plină criză globală. De unde să luăm acești bani? Să taxăm populația mai mult? Să tăiem de la investiții sau să ne împrumutăm și mai mult? Nimeni nu spune de unde putem scoate acești bani”, a comentat ministrul Cîțu, reamintind că legea formulată de PSD nu prevedea modul în care ar putea fi susținută această cheltuială suplimentară.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Care sunt obligațiile angajatorilor

observator

O bancă din România dă afară mii de angajați

observator

Cand incep lucrarile la Aquapark-ul din Bistrita. Ne spune primarul

observator