Granițele se redeschid. Unde își pot face romanii vacanțele ? - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Turism

Granițele se redeschid. Unde își pot face romanii vacanțele ?

Toți cei care călătoresc dinspre Marea Britanie, Italia, Suedia, Spania spre România vor fi obligați, la sosire în țară, să stea în izolare 14 zile.

Deocamdată, România și-a redeschis frontierele pentru 17 state, în prima etapă, iar zilele trecute a mai adăugat încă cinci tari pe listă. Cei care vin dinspre aceste destinații nu vor trebui să stea în carantină. Este vorba despre Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia,Slovenia și Ungaria. De la începutul săptămânii, pe lista țărilor europene cu care se redeschid granițele au intrat Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța continentală). Cei care vin din aceste 22 de țări în România nu mai nu mai sunt impuse restricții de izolare sau carantinare.

https://www.trra.ro

Unde pot merge românii ?

În Bulgaria, guvernul a decis prelungirea stării de urgență până la mijlocul lunii iulie, pe fondul creșterii numărului de infectări. În total, au fost infectați în Bulgaria peste 4000 de persoane și au murit 208. Sofia nu a adoptat noi măsuri pentru reintroducerea restricţiilor mai dure, dar a anunțat că se vor menţine interdicţiile de călătorie în Bulgaria din majoritatea ţărilor din afara Uniunii Europene. Românii pot călătorii în Bulgaria, pe baza unei declarații pe proprie răspundere.

Croaţia a reintrodus în această săptămână carantina obligatorie de 14 zile pentru vizitatorii din Bosnia, Kosovo, Macedonia de Nord şi Serbia, în urma înmulţirii cazurilor de infectare cu coronavirus din ultimele zile. Românii își pot însă petrece vacanța pe malul Adriaticii, necondiționat.

Franţa deschide Luvrul pentru turiști începând cu 6 iulie. Autoritățile de la Paris îi sfătuiesc însă pe conaționali să-și petreacă vacanța în țara lor printr-o campanie de proporții: CetetejevisitelaFrance (în această vară vizitez Franţa)

Germania și-a deschis granițele pentru turiștii europeni de la 15 iunie, dar, între timp, chiar în aceste zile, a anunțat o reintroducere a izolării la scară locală care vizează peste 600.000 de persoane, din cauza apariţiei unor focare de contaminare având ca origine cel mai mare abator din Europa, în Renania de Nord Westfalia

Grecia își deschide insulele pentru turiștii europeni de la 1 iulie, odată cu deschiderea frontierele maritime. Oficialii greci vorbesc despre testări aleatorii, dar spaniolii, olandezii, italienii și suedezii vor fi testați obligatoriu.

În Marea Britanie, autoritățile au impus o carantină de 14 zile pentru toţi cei care sosesc din străinătate, inclusiv cetăţenii britanici, pentru a evita pătrunderea de noi cazuri de COVID-19 în ţara cu cel mai mare număr de victime din Europa. Românii care vin din această țară sunt obligați să intre în carntină pentru 14 zile.

Olanda a anunțat că deschide țara pentru toți cetățenii europeni și a dat semne că vrea reciprocitate, inclusiv din partea României.

Italia și-a deschis graițele pentru turiștii europeni, dar românii care vizitează această țară vor fi nevoiți să stea în carantină 14 zile la întoarcere.

Spania redeschide cele mai căutate atracții turistice de la 1 iulie, între ele Sagrada Familia din Barcelona și palatul Alhambra din Granada. Românii care se vor întoarce din Spania vor sta obligatoriu 14 zile în izolare.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Se redeschide Transfagarasanul !

observator

Guvernul preocupat de redresarea turismului romanesc

observator

Ce locuri cauta de Crăciun, turistii în Maramures

observator