Curentul electric se ieftineste de la 1 iulie - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Financiar Harghita Hunedoara Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu

Curentul electric se ieftineste de la 1 iulie

În ședința de pe 29 iunie a Comitetului de reglementare al ANRE au fost aprobate tarifele reglementate de energie electrică aplicate clienților casnici în perioada 1 iulie-31 decembrie 2020. Vizați sunt furnizorii de ultimă instanță: CEZ Vânzare, Electrică Furnizare, E.ON Energie România, Enel Energie Muntenia, Enel Energie România și Tinmar Energy.

Raportat la perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2020, tarifele reglementate aplicate de către furnizorii de ultimă instanţă obligaţi (care asigură 99,9% din consumul celor aproximativ 6 milioane de clienţi casnici pentru care se aplică tarife reglementate) au scăzut în medie cu 1,89%”, potrivit unui comunicat al ANRE.

https://www.trra.ro

Autoritatea amintește faptul că această perioadă de șase luni este ultima de aplicare a tarifelor reglementate pentru clienții casnici, începând de la 1 ianuarie 2021 urmând ca piața de energie electrică să fie liberalizată complet. Fiecare client casnic va trebui să îşi aleagă un furnizor în funcţie de nevoile specifice şi de ofertele concurenţiale puse la dispoziţie de către aceştia.

Pentru a veni în sprijinul clienţilor casnici în perioada următoare ANRE va elabora cadrul de reglementare necesar liberalizării complete a pieţei de energie electrică, începând cu data de 1 ianuarie 2021, prin care se vor stabili inclusiv obligaţiile furnizorilor de ultimă instanţă şi modalităţile de informare a clienţilor casnici cu privire la liberalizarea pieţei de energie electrică (prin intermediul facturilor emise, paginii de internet, prin afişare la punctele de informare etc.)”, mai spun reprezentanţii ANRE, citați de Agerpres.

Sursa citată menționează că „ANRE a pus la dispoziţie, pe pagina proprie de internet, o aplicaţie web denumită Comparator oferte-tip de furnizare a energiei electrice. Acest instrument, independent şi necomercial, al cărui scop este să permită compararea preţurilor de furnizare şi a condiţiilor oferite de furnizorii de energie electrică, înainte de a alege un anume furnizor sau o anume ofertă-tip”.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Un colegiu din Sfantu Gheorghe își suspenda cursurile. Vezi motivul

observator

Accident. Motociclist în stare grava

observator

Tânăra din Jibou, amendata după ce a ieșit din izolare

observator