Nu se mai iau măsuri de relaxare după 1 iulie ?! - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Harghita Hunedoara Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu

Nu se mai iau măsuri de relaxare după 1 iulie ?!

Premierul Ludovic Orban a vorbit, astăzi, 29 iunie, despre evoluţia din ultimele zece zile a cazurilor nou depistate de infectare cu COVID-19. Şeful Guvernului spune că regulile nu au fost respectate în foarte multe locuri, iar riscul de transmitere a virusului a crescut foarte mult.

El cere mobilizare maximă şi prezenţa în teren a tuturor instituţiilor.

https://www.trra.ro

Miercuri voi convoca toţi miniştrii şi toate instituţiile statului care au atribuţii de control, de la Ministerul Afacerilor Interne, cu Poliţie şi Jandarmerie, până la Ministerul Sănătăţii cu direcţiile de sănătate publică, Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorilor, ANSVSA, pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor.

Într-adevăr, s-a văzut clar că în foarte multe locuri nu sunt respectate regulile şi există un risc de transmitere a virusului crescut din cauza nerespectării acestor reguli. Şi pe plaje, dacă la început aşezarea a fost conformă, încetul cu încetul s-a intrat într-o devălmăşie şi aproape nu s-a mai respectat nicio regulă. Înţeleg că este aglomeraţie, dar şi pe terase trebuie respectate regulile de distanţare care sunt stabilite. Poate trebuie gândită o altfel de programare a mersului la masă şi în alte locuri.

Mobilizare maximă şi prezenţă în teren a tuturor instituţiilor cu atribuţii de control, cu obiectivul de respectare a regulilor şi de a-i determina pe cei care desfăşoară activităţile, fie pe cetăţeni să respecte regulile”, a precizat Orban.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Autonet Mobility Show, la o noua editie. Când va avea loc

observator

Ard pădurile în Hunedoara ! Se intervine cu avionul ! (Foto)

observator

Alte patru cazuri de gripa. O fetita de 2 ani si 7 luni printre pacienti

observator