Afacere inedita lângă Arad. Despre ce este vorba ? (Foto - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Arad Financiar

Afacere inedita lângă Arad. Despre ce este vorba ? (Foto

O afacere mai puțin obisnuita ar putea să se dezvolte la câţiva kilometri de municipiul Arad. În incinta fostei fabrici de cânepă de pe drumul Variaşului funcţionează singura fermă de somn african din România.

Aici există 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte. Afacerea de succes este mai puţin cunoscută arădenilor, dar acest lucru s-ar putea schimba. Proprietarul vrea ca o parte dintre bazine să fie folosite pentru creşterea crocodililor. Anumite specii au carnea foarte bună pentru consum şi este la mare căutare în restaurantele din toată lumea.

https://www.trra.ro

Începând de luni, unul dintre bazine găzduieşte două exemplare de crocodili din specii diferite. Este vorba de un caiman, o specie care trăieşte în Africa Centrală şi de Sud, dar şi un crocodil adus din America. Reptilele, botezate Pepino și Walderman, vor sta în bazine cu o temperatură a apei de 27 de grade Celsius.

Proprietarii fermei nu doresc să dezvăluie mai multe despre proiectul pe care îl au, însă ne-au mărturisit că cele două reptile sunt testate, în următoarea perioadă, pentru a se vedea dacă se acomodează la condiţiile pe care le oferă aceste bazine termale. Dacă specialiştii vor stabili că este posibilă creşterea crocodililor, la doar câţiva kilometri de municipiu vom avea o fermă specializată în producerea acestui sortiment de carne, apreciată nu doar pentru gust, ci şi pentru faptul că are foarte puţine grăsimi şi este bogată în proteine.

SURSA FOTO: Facebook/Laura Crişan

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Euro începe luna în forţă

observator

Runda a 8-a la baschet feminin. Nu s-au înregistrat rezultate neasteptate

observator

Au fost deschise alte cinci puncte de frontiera

observator