Cum stau partidele la intenția de vot ? - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Alte stiri

Cum stau partidele la intenția de vot ?

IMAS a dat publicității cea mai nouă cercetare sociologică. Sondajul a fost realizat în perioada 5-27 iunie, la comanda Europa FM, pe un eşantion de 1.010 persoane.

Întrebarea a fost: „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlament și v-ați prezenta la vot , cu ce partid ați vota?”.

https://www.trra.ro

Sondajul indică o creştere uşoară pentru PNL, de la 32,6% în luna mai, la 33%. Este prima lună din acest an în care liberalii înregistrează un procentaj mai bun de la o lună la alta, după o scădere constantă.

PSD, în schimb, scade, ajungând la 21,9% faţă de 23% în luna mai şi un maxim de 25,8% pe care îl aveau în februarie, indică sondajul.

USR creşte în această lună, ajungând la 12,3%, după 11,6% luna trecută şi un minim de 10% înregistrat în februarie. Plus e creditat cu 5,8% din intenţiile de vot.

Pro România staţionează în această lună, după mai multe creşteri la rând care au adus formaţiunea la 11,2%, al patrulea în ierarhia politică.

UDMR scade şi mai mult, la 3,4%, fiind ultima formaţiune din clasamenul partidelor parlamentare. ALDE e pe penultimul loc, cu 3,7%, tot în scădere, după ce în luna mai înregistra 4,2% din intenţiile de vot, iar PMP e creditat cu 4,7%.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Nu va uita toată viața. Șmecheraș pus la pământ de o polițistă

observator

Facilitarea revenirii în țară a unor cetățeni români aflați în străinătate cu titlu temporar

observator

Un nou satmarean în Guvern. A fost numit secretar de stat

observator