Secretara unei firme din Bihor, trimisa în judecată de DNA. Prejudiciu de peste 6 milioane de lei - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Bihor

Secretara unei firme din Bihor, trimisa în judecată de DNA. Prejudiciu de peste 6 milioane de lei

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei inculpate, la data faptei asistent manager în cadrul unei societăți comerciale, pentru complicitate la infracțiunea de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 

https://www.trra.ro

În perioada decembrie 2012 –18 martie 2013, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile privind modernizarea unui drum forestier, în vederea obținerii pe nedrept de fonduri europene, inculpata, în calitatea menționată mai sus, ar fi falsificat mai multe înscrisuri (lista cuprinzând consumurile de resurse materiale cumulate pe investiție și oferte de preț pretins emise de 5 societăți comerciale) ce au fost ulterior depuse în cadrul procedurii de achiziție publică organizată de primăria comunei Bulz, județul Bihor.

Aceste demersuri nu au avut rezultatul scontat respectiv câștigarea licitației de către societatea unde își desfășura activitatea inculpata, întrucât în urma verificărilor efectuate de comisia de evaluare a ofertei s-a constatat caracterul fals al documentelor mai sus precizate.

Prin aceste demersuri inculpata ar fi urmărit să obțină pentru societatea unde își desfășura activitatea fonduri nerambursabile în valoare de 6.087.378 lei fără TVA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor”.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Și-a tăiat porcul în spatele blocului (Foto)

observator

Cele mai periculoase sosele din Romania ? În acest an au murit aproape 1900 de oameni

observator

Cardul de sănătate redevine obligatoriu !

observator