Observator Transilvan
Mures Turism

Se fac pași pentru dezvoltarea zonei Munților Calimani

La inițiativa Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Călimani-Giurgeu, la sfârșitul săptămânii trecute a avut loc prima întâlnire a experților care vor contribui la întocmirea unui PUZ al Munților Călimani.

Documentul strategic de o complexitate deosebită va duce la dezvoltarea economică a zonei ce cuprinde județele Mureș, Harghita, Bistrița-Năsăud și Suceava.

https://www.trra.ro

Planul urbanistic zonal va crea un cadru legal pentru stoparea construcțiilor care afectează arealul montan și va asigura o bază de dezvoltare comună pentru toate localitățile din zona Munților Călimani, cu accent pe dezvoltarea turismului.

Consiliul Județean Mureș a fost reprezentat la prima întâlnire din cadrul proiectului de vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, Alexandru Cîmpeanu, și de arhitectul șef Adina-Gabriela Popescu.

Va fi elaborat un plan de amenajare a teritoriului interjudețean, un document strategic și sper ca, într-un termen rezonabil, să putem duce la bun sfârșit și demersul pentru realizarea unui PUZ care să reglementeze din punct de vedere urbanistic zona Munților Călimani. Va fi un instrument de lucru și de dezvoltare a zonei și a comunităților și va asigura, în egală măsură, protejarea biodiversității. Avem în această zonă și un parc național, avem și zone protejate, care trebuie abordate în prisma reglementărilor emise pentru protecția lor” a declarat Alexandru Cîmpeanu.

Costul total estimat pentru realizarea PUZ-ului se ridică la suma de 74.000 de lei care include atât întocmirea documentelor necesare, cât și parteneriatele și participarea la evenimentele organizate de unitățile administrativ-teritoriale pe domeniul turismului, al mediului și al sănătății.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Incendiu la Șoard

observator

Șofer beat, era sa omoare o mamica și un nou născut

observator

Zeci de mii de turiști în Alba, Brașov și Sibiu

observator