Bani de la Guvern pentru utilaje agricole - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Financiar Harghita Hunedoara Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu

Bani de la Guvern pentru utilaje agricole

Guvernul urmează să aprobe în ședința de astăzi actul normativ prin care fermierii urmează să fie sprijiniți dacă achiziționează utilaje agricole noi sau second-hand. Modul în care ajutorul va fi acordat prin programul IMM LEASING DE ECHIPAMENTE ȘI UTILAJE și va fi sub formă de garanții de stat pentru contractele de leasing, scriu specialistii de la Agrointel.ro.

Programul constă în acordarea de garanţii de stat în favoarea fiecărui beneficiar participant în program pentru finanțările de tip leasing destinate achiziționării prin intermediul finanțatorilor de bunuri mobile noi și/sau second hand, garantate de către stat, prin Ministerul Finanţelor Publice, astfel:

https://www.trra.ro

a) în procent de maximum 80% din valoarea finanţării, exclusiv dobânzile, comisioanele şi alte cheltuieli aferente finanțării garantate, pentru achiziția de echipamente IT și tehnologia informației în cadrul unei operațiuni de leasing financiar;

b) în procent de maximum 60% din valoarea finanţării, exclusiv dobânzile, comisioanele şi alte cheltuieli aferente finanțării garantate, pentru achiziția de utilaje și echipamente tehnologice, vehicule pentru transport mărfuri și persoane utilizate în scop comercial în cadrul unei operațiuni de leasing financiar.

Programul IMM LEASING DE ECHIPAMENTE ȘI UTILAJE este un program multianual de încurajare şi de stimulare a dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii precum și întreprinderilor afiliate care au un număr egal sau mai mare de 250 de angajați. Conform proiectului de OUG, beneficiarul programului poate fi una dintre următoarele: societate sau societate cooperativă, societate agricolă, cooperativă agricolă de producție, persoană fizică autorizată, întreprinzător titular al unei întreprinderi individuale sau întreprindere familială, autorizate potrivit dispoziţiilor legale în vigoare asociaţiile sau fundaţie nonprofit care desfăşoară activităţi economice şi care îndeplinesc cumulativ condiţiile de încadrare în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii prevăzute de Legea nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare, precum și întreprinderile afiliate care au un număr egal sau mai mare de 250 de angajați care are calitatea de utilizator/locatar în contractul de leasing financiar încheiat cu finanțatorul.

Caracteristicile bunurilor mobile care se pot achizitiona în cadrul programului se stabilesc prin normele metodologice de aplicare ale prezentei ordonanțe de urgență.

Valoarea maximă cumulată a finanţărilor garantate de stat care pot fi acordate unui beneficiar în cadrul acestei facilităţi este de 5.000.000 lei.

Sursa: www.agrointel.ro

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Gabriel Les: „România între creștinism sau sexo-marxism !”

observator

Cabana a luat foc. Localnicii au ajutat la stingerea incendiului (Foto)

observator

Întâlnire cu contribuabilii la Finanțe

observator