Tot mai multe restrictii pentru romani. Cum poți intra în aceste tari ? - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Alte stiri Turism

Tot mai multe restrictii pentru romani. Cum poți intra în aceste tari ?

Unele state cer prezentarea unor teste COVID-19 la graniță, în timp ce altele impun izolarea pentru o anumită perioadă.

Vezi mai jos lista țărilor europene care impun restricții cetățenilor români și află în ce condiții poți intra pe teritoriul lor:

https://www.trra.ro
 • Ungaria a plasat România pe lista galbenă. Asta înseamnă că toți cei care doresc să intre în Ungaria trebuie să stea în auto-izolare timp de 14 zile. Cei care nu doresc să se autoizoleze pot prezenta la vamă 2 teste negative de COVID-19, nu mai vechi de 5 zile, efectuate la interval de 48 de ore unul de altul. De asemenea, autoritățile pot interzice accesul în Ungaria dacă în urma controlului la frontieră se constată că există simptomele pentru noul coronavirus. 
 • Cipru a plasta România în categoria de risc mediu în ceea ce privește noul coronavirus. Cetățenii români sunt obligați, începând din 22 iulie, să prezinte la intrarea în țară un test negativ de COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte. În lipsa acestuia vor fi testați contra cost la intrarea în Cipru. De asemenea, românii sunt obligați să se autoizoleze timp de 14 zile.
 • Norvegia a plasat România pe lista roșie de risc, ceea ce înseamnă că cetățenii români care doresc să intre în această țară trebuie să stea 10 zile în izolare.
 • Lituania a interzis accesul pe teritoriul ei a cetățenilor venind din România, începând cu data de 13 iulie.
 • Guvernul lituanian a hotărât ca, începând din data de 13 iulie 2020, să interzică accesul pe teritoriul Lituaniei pentru rezidenții din România.
 • Danemarca permite intrarea pe teritoriul ei a cetățenilor români care merg într-un sejur de minim 7 zile. Regula nu se aplică însă celor ce au contracte de muncă sau scopuri bine definite pentru a ajunge în Danemarca.
 • Cetățenii români care vor să călătorească în Estonia, Letonia, Slovenia şi Slovacia vor trebui să stea în izolare obligatorie 14 zile.
 • Irlanda a stabilit că cetățenii români care intră pe teritoriul ei trebuie să se auto-izoleze pentru o perioadă de 14 zile. Pasagerii sunt rugaţi să completeze un formular de localizare, care le va fi distribuit de către compania aeriană sau compania de feribot cu care călătoresc. Excepţie de la aceste prevederi fac cetăţenii din Irlanda de Nord care intră în Irlanda folosind graniţa terestră, precum şi furnizorii de servicii esenţiale ale lanţului de aprovizionare, cum ar fi transportatorii, piloţii şi personalul maritim. 
 • Austria a introdus România pe lista ”risc de SARS-CoV-2” și a suspendat zborurile spre România. Călătorii din România sunt obligați sa se auto-izoleze timp de 14 zile sau să prezinte rezultatul negativ al unui test COVID făcut nu mai mult de 72 ore înainte de intrarea în Austria. 
 • Marea Britanie impune izolarea obligatorie, timp de 14 zile, pentru toți cei ce călătoresc din România. 
 • Olanda recomandă ferm tuturor celor care se deplasează din România să se auto-izoleze la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile de la sosirea în țara lalelelor. Recomandarea fermă nu înseamnă obligatoriu, dar se merge pe responsabilitatea oamenilor.
 • Grecia impune completarea unui formularului on-line cu 24 de ore inainte de călătoria spre Grecia. De asemenea, este obligatorie prezentarea unui test PCR negativ de COVID-19 pentru cei ce doresc să intre în țară.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Alarmant ! Peste un milion de contracte de munca suspendate în Romania !

observator

Coronavirus. 32 de persoane infectate !

observator

175 de perchezitii in toata tara. Evaziune fiscala cu masini

observator