Sala Sporturilor, botezata - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Sibiu Sport

Sala Sporturilor, botezata

Consiliul Local Mediaș va decide ca Sala Sporturilor din cartierul Vitrometan să poarte de acum numele antrenorului emerit Octavian Șerban.

Pe mine nu poate decât să mă bucere acest fapt pentru că de când am început activitatea baschetbalistică la Mediaș am avut doar două dorințe. O echipă de baschet în Divizia A și o sală a sporturilor. Că să ai o echipă de succes în Divizia A trebuia să ai și o sală. Echipă în Divizia B am avut dar nu am avut sală de joc. Am participat la construirea acestei săli, alături de constructori și proiectanță” a declarat Octavian Șerban pentr novatv.ro.

https://www.trra.ro

Octavian Șerban s-a născut pe 6 iulie 1943 în satul Iarăș, Brașov. A urmat Liceul Sportiv Brașov, după care între 1961-1965 și-a continuat pregătirea la Institutul de Cultură Fizică și Sport București, specializarea baschet. A fost repartizat la Liceul nr. 1 Mediaș (astăzi Stephan Ludwig Roth) ca profesor de educație fizică, activând între anii 1965 – 1968. Din 1 octombrie 1968, activează la Școala Sportivă de Elevi Mediaș (astăzi Clubul Sportiv Școlar), ca profesor  la Catedra de baschet băieți, ulterior ocupând funcțiile de director adjunct și director. Octavian Șerban a obținut următoarele distincții : Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de „Comandor”, acordat de președintele României în 2004 și Antrenor Emerit la Baschet (cea mai înaltă distincție ce se poate acorda în activitatea unui antrenor).

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Transilvania sub Cod galben de ploi

observator

Tabletele de la Ministerul Educației vor ajunge la elevi în septembrie

observator

Fotbal: Sepsi Sfantu Gheorghe învinge Dinamo

observator