Alimentul care încetinește imbatranirea - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Pastila de sanatate

Alimentul care încetinește imbatranirea

Puţini ştiu că varza murată este singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12, care încetinește îmbătrânirea și protejează sistemul nervos, prevenind pierderile de memorie.

Prin conţinutul său de vitamine din complexul B, magneziu, acid folic, potasiu, fier şi iod, varza murată combate anemia.

https://www.trra.ro

Singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12. Varza murată este ajutorul de nădejde în curele de slăbire – este unul dintre puţinele alimente cu calorii “negative”: cu cat mănânci mai multa varză, cu atât slăbeşti mai mult. În plus, reglează digestia şi ajută la detoxifierea organismului.

Consumul de varză murată este recomandat în tratarea ulcerului, deoarece aceasta conține vitamina U, vitamină antiulceroasă.

Persoanele hipotensive pot consuma zilnic câte un pahar de zeamă de varză murată, de asemenea și persoanele care suferă de constipație.

Muraturile reprezintă soluţia pe perioada iernii pentru aportul de vitamine hidrosolubile-A,E,K şi minerale din legume. Sunt o sursă importantă de  fibre pe perioada iernii alături de cereale integrale şi fructe.Sunt utile astfel pentru reglarea tranzitului intestinal. În plus, conţin în urma fermentaţiei cantităţi crescute de drojdie cu conţinut bogat în vitamine din grupul B”, spune nutriţionistul Ştefan Ionuţ.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Vitamina care iti “intareste” creierul !

observator

Ce valoare trebuie sa aibă pulsul, în funcție de vârsta

observator

Ce trebuie stiut despre Coronavirus ? Cum ne aparam ? Cum se manifesta ?

observator