Mini-parcul Transilvania se inaugureaza astăzi, 1 august - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Harghita Life

Mini-parcul Transilvania se inaugureaza astăzi, 1 august

O expoziţie permanentă în aer liber, cu miniaturi ale unor clădiri şi complexe istorice din Transilvania, va fi inaugurată, sâmbătă, la Băile Seiche, în apropiere de Odorheiu Secuiesc.

Pe o suprafaţă de aproximativ un hectar, vor putea fi admirate, începând de sâmbătă, deocamdată în jur de 40 de clădiri şi complexe din Transilvania de Nord, dar se lucrează şi la partea cu miniaturile monumentelor din Transilvania de Sud din Mini-parcul Transilvania.

https://www.trra.ro

Szabolcs Fazakas, preşedintele Asociaţiei Culturale “Visus”, a declarat agenţiei ungare de presă MTI că vor putea fi admirate clădiri precum: Castelul Bran, Castelul
Kálnoky din Micloşoara, Castelul Lázár din Lăzarea, Castelul Kemény din Brâncoveneşti, bisericile fortificate din Dârjiu şi din Saschiz, dar va fi expusă, printre altele, şi o machetă a centrului Clujului din perioada în care zidurile oraşului erau încă intacte.

Clădirile nu au fost reduse toate la aceeaşi scară, a mai declarat Szabolcs Fazakas. S-au străduit ca miniaturile să ofere o imagine plăcută vizitatorilor care se plimbă pe aleile parcului.

Există machete care au o suprafaţă de 1,5-2 metri pătraţi, altele au o înălţime de 1,5 metri. De asemenea, şi-au propus să redea puţin şi din împrejurimile clădirilor. Cetăţile construite pe înălţimi au fost amplasate în zone stâncoase a parcului. În acelaşi timp, au dorit să ofere vizitatorilor şi o imagine asupra curţilor interioare ale mini-clădirilor.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Când se reiau meciurile de fotbal în Romania ?

observator

Senator lăsat fără permis de conducere

observator

Ce a picat astazi la Evaluarea Națională ?

observator