Traseu de poveste pentru aventurierii pe doua roti ! - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Turism

Traseu de poveste pentru aventurierii pe doua roti !

Ce ai spune de o aventură adevărată, la munte? Aventura începe pe șosea și se termină în off road. Hai cu noi într-o călătorie plină de provocări și adrenalină!

Traseul este foarte fain, de o zi, și poate fi parcurs atât cu bicicleta, cât și cu o mașină de teren, chiar și pe jos, pentru cei care au poftă de drumeții mai lungi. Este potrivit chiar și pentru cei mai puțin antrenați.

https://www.trra.ro

Drumul pornește din cartierul Zamora, din Bușteni, fix lângă Palatul Cantacuzino, și urcă în pădure pe o cărare forestieră, aflată în partea dreaptă. Sunt cam 23 de kilometri, iar traseul este marcat cu o cruce roșie și sunt indicatoare peste tot, deci nu trebuie să-ți faci griji că te vei rătăci! Cu bicicleta, vei putea parcurge drumul, în cam patru ore, cu tot cu opririle pe care le vei face, pentru că peisajul îți va tăia răsuflarea și, cu siguranță, vei dori să mai iei câte o pauză, din când în când, ca să faci fotografii. Așa am pățit și noi. Am fost fermecați de peisajul ireal de frumos.

Drumul te va duce, lin, în munte, spre Culmea Zamora, spre golul alpin, iar o dată ieșit din pădure, ți se va așterne în fața ochilor o priveliște incredibilă: vei putea admira munții Bucegi, în toată splendoarea lor. Și vei rămâne mut de uimire! Este prea frumos! Bine, acum, să nu te fure prea mult peisajul, căci mai avem mult de pedalat! De aici, terenul devine din ce în ce abrupt, dar nu este chiar atât de greu de parcurs, până sub vârful Băiuțul, la aproape 1800 de metri altitudine, unde trebuie musai să te oprești, ca să-ți mai tragi sufletul, dar, mai ales, să stai să savurezi peisajul și să asculți liniștea muntelui.

Și dacă ți se face foame după atâta efort, te poți delecta cu un bulz autentic de la Stâna Zamora, pe care o vei întâlni în drum. Când ajungi deasupra pârtiei de schi Sorica, trebuie să știi că, de aici, începe coborârea spre Valea Prahovei. Poți coborî pe traseul albastru sau cu telecabina.

Sursa: www.calatorinbaschet.ro

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Se prelungeste valabilitatea voucherelor de vacanta

observator

Temperaturile crescute amâna construirea Hotelului de Gheață de la Balea Lac

observator

Aventură la Peştera Poarta Zmeilor din Munții Trascăului

observator