Ecoturismul și turismul de aventura - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Mures Turism

Ecoturismul și turismul de aventura

Dacă ești în căutarea unei experiențe personale de vacanță și a unor locuri care să te inspire, suntem convinși că te vei îndrăgosti de România, destinație îmbietoare pentru amatorii de cărări neumblate și cultură autentică. Bogăția naturală a României este greu de egalat în Europa.

România are adevărate comori, zone geografice unice, precum Delta Dunării şi Carpații româneşti impunători, încă sălbatici în unele zone, nenumărate arii protejate cu păduri virgine și specii rare de floră și faună. Vizitatorul este interesat să vadă carnivorele mari (ursul, râsul și lupul), specii erbivore deosebite (zimbrul – în libertate în Neamț și Hațeg, capra neagră – un simbol al crestelor montane, cerbul și căprioara. Se organizează tururi de bird-watching pentru speciile rare din zonele de munte (cocoșul de munte, acvila), din zonele umede (pelicanii, egretele, stârcii, rațe sălbatice) sau în zone lacustre, pentru a observa specii cu penaj colorat (pescărel albastru, prigoria, dumbrăveanca, cioc-întors sau piciorong). Speciile protejate de pești (sturionii, delfinii de Marea Neagră etc.) reprezintă de asemenea o atracție deosebită. România este o chemare pentru iubitorii naturii şi pentru aventurierii care caută să se reconecteze la natură.

https://www.trra.ro

Şi dacă eşti genul activ, o plimbare cu bicicleta prin Munţii Carpaţi îţi va tăia respiraţia, şi nu de efort, ci datorită frumuseţii calme şi blânde a muntelui, datorită sutelor de culori pe care privirea le întâlneşte şi pentru că cerul, parcă, este mai albastru. Totul aici pare să fie la fel de liniştit şi lipsit de greşeală, întocmai ca în primele zile ale lumii.

Sursa: Romania Travel

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

O mașina a luat foc pe un bulevard din Targu Mures

observator

Pericol de explozie ! Șapte mașini distruse într-un incendiu (Foto)

observator

„Organizare militara” pentru Paste. Ce a decis Patriarhia Romana ?

observator