Remus Țiplea – invitat pentru a doua oară cu o expoziție foto la TIFF (Foto) - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Life Satu mare

Remus Țiplea – invitat pentru a doua oară cu o expoziție foto la TIFF (Foto)

La Muzeul de Artă Cluj-Napoca, duminica, 2 august, în cadrul celei de-a XIX – a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), fotograful sătmărean Remus Țiplea și-a expus fotografiile care fac parte din proiectul „Jurnal de pandemie”.

Vernisajul expoziției a fost moderat de către – Călin Ilea, reprezentant al TIFF, în prezența unui public numeros. La eveniment a fost prezent și Robert Laszlo – managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, precum și reprezentanți ai mass media clujene, fotografi și prieteni ai artistului sătmărean.

https://www.trra.ro

Expoziția ilustrează modul în care viața oamenilor din România și Italia a fost afectată de pandemie. Este vorba despre un proiect mixt, româno – italian, în care s-au implicat fotografii Remus Țiplea și Erik Messori.

Fotografiile realizate de Remus Țiplea surprind instantanee din viața cotidiană a locuitorilor orașului Negrești Oaș din ultimele luni.

Am început să pozez încă din prima parte a stării de urgență, să țin un fel de jurnal în imagini. Am încercat să arăt ce s-a schimbat în viața oamenilor în această perioadă. Am avut multe emoții, ca nu cumva să mă îmbolnăvesc, dar mă consolam cu gândul că – dacă totuși pic la datorie – măcar să fac și niște fotografii de pe partea cealaltă a baricadei” – a mărturisit Remus Țiplea.

Erik Messori este fotoreporter și co-fondator al colectivului CAPTA, specializat în fotojurnalism și reportaje care abordează atât teme naționale cât și internaționale.

Messori a fotografiat la rândul său, comunitatea din Reggio Emilia, încă de la începutul crizei, când Italia era țara cu cele mai multe decese din cauza COVID- 19. Blocați în locuințe de un decret guvernamental care le permitea să se aventureze afară doar pentru necesitățile de bază, italienii și-au văzut aproape toate relațiile sociale blocate, timp de săptămâni întregi, situație surprinsă de fotograful italian, în detaliile ei cele mai insolite.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 02.08.2020 – 9.08.2020, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Concert Voltaj “Ca la 20 de ani”

observator

Au călcat pe bec ! Șoferi lăsați fără permisele de conducere

observator

Laureatii concursului “Romania europeana”

observator