Turismul cultural in Romania - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Turism

Turismul cultural in Romania

Cultura poporului nostru este un amestec excepțional de influențe bizantine cu străvechi fundații de origine latină, o combinație culturală care este fără seamăn în lume. O poți vedea, auzi și te poți bucura de ea în aproape orice oraș, cetate, mănăstire sau sit istoric de pe teritoriul nostru.

Moştenirea culturală unică a României este reflectată de situri incluse în patrimoniul mondial UNESCO. De la influențele romane şi dacice din antichitate, până la influențele bizantine şi slave din Evul Mediu – România reprezintă un amalgam excepțional de ingrediente fascinante. Mărturii extraordinare, pitoreşti, ale unicității noastre sunt mănăstirile pictate din Nordul Moldovei, bisericile din lemn din Maramureș, cetatea Sighișoarei, cetățile dacice antice din Munții Orăștie, bisericile fortificate saxone din Transilvania dar și un caz singular al naturii – Delta Dunării din nordul Dobrogei, Rezervă a Biosferei.

https://www.trra.ro

Vino să explorezi pe cont propriu, parcurgând rute tematice şi admirând peisaje încântătoare, vizitând locuri istorice, oraşe cu un patrimoniu arhitectural bogat, sate autentice şi luând contact cu stilul de viaţă autentic al populaţiei.

Romania Travel

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

„Micul canion al Romaniei” și legenda lui Lica „a lui Branza” (Foto&video)

observator

Strategii. Mai multe zboruri interne si externe !

observator

Free Tours, principala alegere a turiștilor din Arad

observator