Sinaia, una dintre cele mai adorate staţiuni montane - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Mures Sport

Sinaia, una dintre cele mai adorate staţiuni montane

Călătoriile sunt mereu o sursă de energie pozitivă, entuziasm şi ne permit să ne descoperim pe noi înşine, alături de alte destinaţii minunate din România. Chiar dacă nu dispuneţi de foarte mult timp la dispoziţie, asta nu înseamnă că nu ar trebui să porniţi la drum. Şi un weekend este îndeajuns pentru a vă relaxa şi pune pe pauză grijile şi stresul de zi cu zi.

Sinaia, una dintre cele mai adorate staţiuni montane de către turişti din întreaga lume, merită să fie inclusă şi pe itinerariul vostru de vacanţă. Pe lângă faptul că veţi avea munţii la doar câţiva paşi distanţă, mai sunt şi unele construcţii deosebite pe care nu ar trebui să le rataţi. Este vorba despre Castelul Peleş, o adevărată bijuterie arhitecturală a ţării noastre.

https://www.trra.ro

A fost ridicat între 1873 şi 1914 la iniţiativa regelui Carol I. Acele decenii de sudoare şi muncă asiduă pentru a finaliza castelul au meritat. La final, rezultatul a fost o clădire deosebit de frumoasă în cadrul căruia fiecare detaliu era bine pus la punct. Castelul are peste 300 de încăperi şi doar câteva dintre acestea sunt deschise publicului. Însă, cel mai probabil nu aţi avea la îndemână îndeajuns de multe zile pentru a le vizita pe toate!

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

O handbalista din Zalau, cea mai buna tânăra jucatoare din țara (Foto)

observator

Azomures opreste una dintre instalatii

observator

Material lemnos, ridicat de polițiști în vederea confiscării (Foto)

observator