Cursuri IT pentru cei fără loc de munca - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Tehnologie

Cursuri IT pentru cei fără loc de munca

BCR, BCR Social Finance și Fundația Erste, a acordat o finanțare de 340.000 de lei programului lansat de Școala informală de IT, ce vine în ajutorul persoanelor care și-au pierdut locul de muncă sau au rămas în șomaj tehnic, pe fondul crizei generate de pandemia de COVID-19.

Inițiativa Digital People le oferă cursanților șansa să înveţe skill-uri digitale noi și să se specializeze în domenii aflate la mare căutare pe piața forței de muncă, precum Java Development, Software Testing, Web Development (JavaScript) sau Python Development.

https://www.trra.ro

Cursurile durează în medie 4-5 luni și sunt predate de mentorii Școlii informale de IT, într-un mix de training-coaching-mentorat, ce include sesiuni de Soft Skills și Interview Preparation, menite să-i ajute pe absolvenți să se angajeze mai ușor. Conform informațiilor oferite de reprezentanții programului, persoanele înscrise vor plăti contravaloarea cursurilor urmate după ce își vor găsi un loc de muncă.

Odată cu pandemia, societatea și economia au fost nevoite să accelereze procesele de digitalizare, pentru a se putea adapta noului context. Multe procese care anterior erau greoaie au fost rezolvate mult mai repede. Aceasta este partea pozitivă. Din păcate, România se află pe ultimul loc în Europa atunci când vine vorba de munca la distanță și, în același timp, se confruntă cu o creștere a șomajului,. De aceea, am primit cu brațele deschise programul Digital People. Ne bucurăm să fim parte din el și să contribuim la susținerea celor care și-au pierdut locul de muncă în această perioadă grea. Mai mult decât atât, ne place să spunem că finanțăm un program de formare ce reprezintă o soluție pe termen lung pentru toți cei care îl vor urma”, a declarat Ștefan Buciuc, CEO BCR Social Finance.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Instagram vrea să-și răsplătească utilizatorii. Cum poți face bani din aceasta aplicație

observator

Aplicație creata de Facebook. Ce vei putea face cu Messenger Rooms

observator

Zeci de robotei „si-au dat intalnire” la Cluj-Napoca. Ce se întâmpla acolo ?

observator