Brașov: Cursuri online într-o grădiniță și doua școli - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Brasov

Brașov: Cursuri online într-o grădiniță și doua școli

Având în vedere incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în fiecare localitate, membrii CJSU Brașov au aprobat, cu 29 de voturi „pentru” și o abținere, propunerile înaintate de Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ și agreate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ).

Astfel, anul școlar în cele 390 de unități școlare și preșcolare din județul Brașov va începe în următoarele scenarii:

https://www.trra.ro

* 225 unități de învățământ în scenariul verde
* 162 unități de învățământ în scenariul galben
* 3 unități de învățământ în scenariul roșu.

Dintre acestea, două unități școlare sunt în orașul Ghimbav (unde incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este de 3,27/1.000 de persoane). Cel de-al treilea caz este al unei grădinițe din municipiul Brașov, însă aici motivul pentru care, deocamdată, rămâne închisă nu este pandemia de COVID-19, ci prăbușirea acoperișului unei clădiri din proximitate.

După cum a precizat directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Brașov, dr. Andrea Neculau, incidența cazurilor de COVID-19 este într-o continuă dinamică, așa încât, în funcție de aceasta, scenariile după care vor funcționa unele școli și grădinițe ar putea suferi modificări.

Tocmai pentru a crește viteza de reacție la dinamica situației și eficiența anchetelor epidemiologice, dacă și unde va fi cazul, am operaționalizat un sistem de comunicare între DSP Brașov și unitățile de învățământ din județ. De asemenea, inspecția sanitară a DSP va începe controalele în școli, pentru a verifica respectarea măsurilor de protecție”, a afirmat dr. Andrea Neculau. 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

371 de vitezomani, opriti de politistii brasoveni

observator

Dotari pentru Spitalul Municipal Fagaras (Foto)

observator

Se intervine pe Transfagarasan. A nins abundent

observator