Satul cu 19 locuitori. Unde se afla - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Mures Turism

Satul cu 19 locuitori. Unde se afla

Satul Vaidacuta din judeţul Mureş, mai numără doar 19 locuitori. Încetul cu încetul, oamenii au plecat, iar satul a rămas aproape pustiu. Un sat uitat de lume, dar şi unul din cele mai pitoreşti locuri vizitate vreodată, satul ascunde şi un mic muzeu. Aflat într-o casă tradiţională, acesta îi poartă pe cei care îi calcă pragul printr-o călătorie în timp.

Un sat în care timpul a uitat să treacă, izolat de lume, pe cale de dispariţie, dar care ascunde o comoară de nepreţuit: natura în toată splendoarea ei. Deşi mai are doar 19 locuitori, Vaidacuta este un paradis pe Pământ.

https://www.trra.ro

Repopularea satului rămâne un vis. Chiar şi pentru obişnuitele cumpărături, localnicii parcurg mai bine de 7 kilometri, până în cea mai apropiată comună.

Dintre cele 11 familii rămase în sat, puţini sunt cei care mai ajung la mica şi cocheta biserică.

Peste drum de Biserica Ortodoxă, se află o casă tradiţională transformată în mini-muzeu. Lampa cu petrol, porturile tradiţionale, dar şi mobilierul specific vremurilor de acum un secol, pe toate le putem găsi în casa-muzeu. Doar că tot puţini sunt cei care ajung să le admire.

Localnicii nu au apă curentă sau canalizare, dar mulţumesc lui Dumnezeu şi pentru apa din fântâni. Sunt însă convinşi că oricine ajunge aici ar putea fi cucerit şi va dori să se întoarcă.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Au aparut reguli noi pentru inscrierea la grădinița

observator

Cod galben de vreme rea în toată Transilvania (Foto)

observator

Arbore căzut pe drum

observator