Padurile la control ! - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Financiar Harghita Hunedoara Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu

Padurile la control !

Peste 1.300 de controale au fost efectuate, în ultima săptămână, de polițiști din toată țara, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Ordine Publică din I.G.P.R., pentru protejarea fondului forestier și prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic.

În perioada 21 – 28 august 2020, polițiștii au desfășurat 1.343 de controale pentru verificarea provenienței, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum și pentru verificarea legalității transportului materialului lemnos.  

https://www.trra.ro

Au fost verificate 455 de obiective cum sunt exploatări forestiere, instalații de debitat, depozite, târguri, piețe, oboare și ocoale silvice.

Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 90 de dosare penale, în care sunt cercetate 82 de persoane și au fost aplicate 350 de sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010 – Legea contravențiilor silvice, în valoare de 721.500 de lei.   

Ca măsuri complementare, au fost confiscați aproximativ 2.800 de metri cubi de lemn fără documente legale.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Tabara de colinde la Gabud. Sute de participanti (Foto)

observator

Accident cu 10 raniti. De vina, un sofer de 70 de ani (Foto)

observator

Sarbatoare de suflet ! Hora Unirii si la Carei ! (Foto)

observator