Concept nou pentru muzeu ! - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Arad Life

Concept nou pentru muzeu !

Muzeul de ştiinţe ale naturii şi-a redeschis porţile pentru vizitatori, după o perioadă în care a trecut printr-o schimbare totală.

Am plecat de la necesitatea de a prezenta într-o nouă lumină frumusețea județului Arad, diversitatea florei, a faunei, dar și a patrimoniului cultural. De aceea, am investit timp, energie și resurse financiare într-un nou spațiu expozițional din Palatul Cultural. Am implementat o tehnologie nouă, modernă, care cu siguranță va fi apreciată de toți cei care vor vizita muzeul arădean”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

A fost reorganizat întreg muzeul de științe ale naturii, punând în valoare biodiversitatea județului. Astfel, a fost creat un nou concept expozițional, unde valorile de patrimoniu muzeal evidențiază frumusețea județului Arad, din punct de vedere floristic, faunistic și peisagistic.

Prin reorganizarea întregului muzeu de științe ale naturii, am încercat să aducem lucruri noi pentru arădeni: am îmbogățit colecția muzeului prin donații și achiziții, iar în noul spațiu am adus tehnologie modernă: hologramă, touchpad, audio-ghid, sunete ambientale din natură. Totodată – o premieră pentru Arad – am adaptat spațiul expozițional pentru persoanele cu dizabilități prin panourile interactive cu scriere în alfabet Braille și facilitarea accesului acestora în întreaga expoziție”, a precizat directorul adjunct al Complexului Muzeal Arad, Bogdan Blaga.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Elevii din anii terminali s-au întors azi la școala

observator

Situația la frontiera

observator

Cornul abundentei. Expozitie la Castelul din Carei

observator