Părinții vor putea primi zile libere plătite pentru perioada în care copiii - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Harghita Hunedoara Maramures Mures oameni minunati

Părinții vor putea primi zile libere plătite pentru perioada în care copiii

Guvernul a discutat joi, în primă lectură, un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede că părinţii vor putea beneficia de zile libere în perioadele în care copiii lor învață online, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan, la începutul ședinței.

Practic, vor putea primi aceste zile libere pentru a sta acasă cu copiii. Măsura se aplica pe toată perioada stării de alertă.

https://www.trra.ro

Ministerul Muncii este în măsură să prezinte astăzi, în primă lectură, o ordonanţă de urgenţă prin care părinţii să poată să beneficieze de zile libere plătite pentru a sta acasă cu copiii, dacă unităţile pe care copiii lor le frecventează se află în scenariul galben, hibrid sau în scenariul roşu”, a spus Turcan.

Aceasta a precizat că părinţii vor putea să beneficieze de aceste zile libere plătite dacă nu îşi desfăşoară activitatea în regim de telemuncă sau de muncă la domiciliu şi, de asemenea, aceste zile libere se acordă pe toată perioada în care se aplică scenariile galben şi roşu, pentru şcolile pe care le frecventează copiii, conform hotărârilor date de consiliile judeţene pentru situaţii de urgenţă.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Casa în flăcări. Doua camere distruse de foc

observator

Parlamentul a votat bugetul !

observator

Elevii vor putea dobândi competențe de cultură media în liceu

observator