Observator Transilvan
Tehnologie

Prima hologramă funcțională folosită în Romania

Un proiect unic în România a fost lansat recent. Este vorba de CatMusic.AR, o aplicație interactivă prin care utilizatorii pot interacționa, prin intermediul unei holograme funcționale, cu artiști români, făcând filme și fotografii împreună cu ei.

Prima holograma functionala disponibilă alături de care utilizatorii aplicației Catmusic.AR pot să facă poze, gif-uri amuzante sau chiar să danseze este cea a cântăreței Cleopatrei Stratan (HoloCleopatra).

https://www.trra.ro

Sunt foarte mândră și onorată că fac parte din acest proiect interactiv și sunt foarte fericită că am dat startul. Noul app vă pregătește caracteristici și funcții noi și multe alte personaje surpriză. Sper ca publicul să găsească această platformă utilă, distractivă și eficientă, astfel încât să devină virală și să ajungă pretutindeni”, a declarat Cleopatra Stratan.

Prima aplicație AR este destinată atât celor mici, cât și celor mari, putând fi descărcată gratuit din Google Play și App Store, pentru a fi folosită de oriunde.

Procesul de captură al hologramelor a început în studioul dedicat acestui nou proiect ambițios. 72 de camere video profesionale cu rezoluție 4K – Ultra HD asigură atât nivelul optim de informație vizuala, cât și o experiență unică multisenzorială.

Etapele principale ale acestui proiect – înregistrarea, calibrarea și sincronizarea materialelor – sunt urmate de generarea hologramelor ce implică procesarea unui volum de date RAW de aproximativ 2-4 TB.

Tehnologia Holosee a fost dezvoltată de la zero și include un protocol de streaming proprietar care permite livrarea hologramelor volumetrice la cel mai avansat nivel de calitate și rezoluție de pe piață, acordând în același timp și o atenție deosebită eficientizării cerințelor de bandwidth și rata transferului de date. Este nevoie doar de 18Mbit/sec, ceea ce înseamnă că orice user cu acces la conexiune 4G sau WiFi poate experimenta hologramele. Acum plănuim să reducem timpul de procesare prin implementarea unor noi funcții de automatizare”, a precizat Alexandru Aurelian Ispas, CTO Holosee.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Instagram vrea să-și răsplătească utilizatorii. Cum poți face bani din aceasta aplicație

observator

YouTube testează o nouă funcție

observator

Telefoanele pe care aplicația WhatsApp nu va mai funcționa în 2021

observator