Pisica mumificata, descoperita în pivnița unei case - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Bistrita Nasaud

Pisica mumificata, descoperita în pivnița unei case

O descoperire cel puțin bizară au făcut doi frați în peretele unei case din Bistrița, situată în zona Parcului Municipal și construită în 1921.

În timp ce curățau pivnița casei în care a locuit bunica lor, cei doi au observat o fisură în perete, au dat cărămizile la o parte și nu mică le-a fost mirarea să dea peste craniul unui animal. Subiectul a ajuns în paginile „The Sun”, tabloidul din Marea Britanie cu un tiraj de peste 3 milioane de exemplare zilnic.

https://www.trra.ro

Articolul dezvăluie faptul că a fost descoperită o pisică mumificată în peretele unei case din Bistrița – „oraș menționat în romanul lui Bram Stocker, „Dracula” – și care ar putea fi vândută la licitație cu 1.200 de lire.

Felina fosilizată a fost descoperită în pivnița unei case din Bistrița, care este prima oprire pentru protagonistul Jonathan Harker din romanul de groază gotic din 1897”.

În material se menționează că rămășițele pisicilor au fost adesea plasate în zidurile imobilelor din Europa, în trecut, considerându-se că au un al șaselea simț și că pot alunga spiritele rele.

Redactorul îl citează și pe Jim Spencer, de la Hansons Auctioneers, care se va ocupa de vânzarea pisicii mumificate la licitația din 13 octombrie la Bishton Hall din Staffs: „Având Halloween-ul aproape de noi, aceasta este o descoperire supremă, ciudată și destul de înfricoșătoare”.

Autorul amintește că pisicile mumificate sunt adesea ascunse în clădiri din insulele britanice, nordul Europei și America de Nord.

Era obișnuit să așezi corpul uscat al unei pisici în interiorul pereților unei case nou construite pentru a alunga spiritele rele sau pentru noroc. Se știa că pisicile simt fantomele și alte ființe supranaturale, iar pisicile uscate erau uneori plasate în locuri considerate vulnerabile pentru vrăjitoarele care intrau în casă, în acest caz în pivniță”.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Au pus foc în magazin (Foto)

observator

Au intrat cu mașina într-un copac. Doi frați, răniți (Foto)

observator

Concert în aer liber la muzeu

observator