Aceste alimente îți protejeaza inima - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Pastila de sanatate

Aceste alimente îți protejeaza inima

Peștele gras conține acizii grași Omega3 și este unul dintre alimentele de baze ale dietei antiinflamatorii, ajutând astfel la desfundarea arterelor.

Pestii oceanici ca tonul, somonul, macroul și sardinele sunt surse excelente de Omega 3. Dacă vom consuma pește de două ori pe săptămână, vom ajuta la desfundarea arterelor și la scăderea tensiunii arteriale.

https://www.trra.ro

Este un superaliment, care îți îmbunătățește valoarea colesterolului bun, în timp ce o scade pe cea a colesterolului rău.

HDL, colesterolul bun, menține arterele sănătoase, fără depuneri și cheaguri. Fructul de avocado este bogat în potasiu, ajută la scăderea tensiunii arteriale și, implicit, a riscului de a face AVC. Desfătați-vă cu avocado și folosiți-l ca alternativă sănătoasă la unt, maioneză și sos de salată.

Este regele cruciferelor. Toată familia cruciferelor este prietena sănătății: varza, conopida, varza de Bruxelles și alte legume verzi. Ele previn cheagurile de sânge și ajută la menținerea vaselor de sânge sănătoase.

Abundă în antioxidanți, toate sunt miraculoase pentru sănătate: căpșunile, afinele, merișoarele, murele etc. Mențin sănătatea vaselor de sânge, sunt antiinflamatoare, scad tensiunea, reduc colesterolul rău.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Aceasta vitamina este importanța pentru creier

observator

Consultaţiile în ambulatoriul spitalului, programate telefonic

observator

E sezonul capuselor. Ce spun medicii ?

observator