Cojoacele restaurate vor fi obiectul unei expoziții - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Life Mures

Cojoacele restaurate vor fi obiectul unei expoziții

Zece din cele 75 de cojoace româneşti, săseşti şi maghiare aflate în patrimoniul Muzeului Etnografic ”Anton Badea” din Reghin vor fi restaurate cu ajutorul unui cojocar tradiţional de pe Valea Mureşului Superior, iar după restaurare vor face obiectul unei expoziţii.

Avem o colecţie de port tradiţional care cuprinde 75 de cojoace, dintre care 48 sunt româneşti, 25 sunt săseşti şi două sunt maghiare. O parte din ele necesită restaurare şi avem o echipă din care face parte şi un meşter popular cojocar care ne ajută să le readucem aproape de starea lor iniţială şi să le cuprindem şi pe acestea în viitoarea expoziţie. Zece cojoace au pornit pe un drum nou, al restaurării, spre o echipă care le va reda frumuseţea, în ton cu autenticitatea lor”, a declarat managerul Muzeului Etnografic “Anton Badea” din Reghin, Roxana Man.  

https://www.trra.ro

Reprezentanţii Muzeului Etnografic din Reghin au precizat, într-o postare pe Facebook, că meşteşugul cojocăritului a fost unul dintre cele mai răspândite meşteşuguri specializate în prelucrarea pieilor de oaie şi s-a dezvoltat în general în zonele muntoase.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Schimbarea la fata. Tradiții și obiceiuri

observator

E musai sa o gusti ! E buna de tot !

observator

Cele mai hrănitoare alimente din lume

observator