Fotbal feminin: Pregatiri pentru meciurile cu Lituania și Elveția - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Sport

Fotbal feminin: Pregatiri pentru meciurile cu Lituania și Elveția

Tricolorele se vor reuni la finalul acestei săptămâni la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, unde se vor pregăti până pe 21 octombrie, când este programată deplasarea în Lituania.

Partida cu reprezentativa gazdă se va desfășura pe 23 octombrie, pe stadionul din Marijampole! După acest joc, tricolorele vor reveni în țară, unde vor întâlni selecționata Elveției, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, pe 27 octombrie. Partida va fi transmisă în direct pe PRO X.

https://www.trra.ro

Din păcate, nu mai avem nicio șansă de calificare după meciurile din septembrie. Știu că multă lume se gândește că, în condițiile în care nu ne-am calificat la EURO, nu avem șanse de calificare la următoarea campanie, însă ținând cont că FIFA a mărit numărul echipelor prezente la Cupa Mondială din 2022 de la 24 la 32, eu cred că avem șanse reale. Poate că este un obiectiv îndrăzneț, însă dacă vom avea apte majoritatea jucătoarelor aflate în vederile noastre, cred că fața României va fi cu totul alta”, a declarat selecționerul referitor la obiectivele naționalei feminine după rezultatele de luna trecută.

De asemenea, trebuie să ne gândim la viitor, avem deja multe jucătoare peste 30 ani și, luând în calcul situația actuală, în care ne lipsesc 12-14 jucătoare care ar fi putut face parte din lot (accidentări, restricții din cauza virusului COVID-19, dezacordul cluburilor la jucătoarele din campionatele externe), ne-am gândit că este un moment potrivit să chemăm alături de noi câteva din cele mai talentate junioare din țară. Erau în vederile noastre pentru această acțiune și Alexandra Tunoaia cu Mădălina Tătar, care au evoluat pentru naționala U19, însă din cauza restricțiilor dintre țări cauzate de pandemie, cele două nu au putut fi prezente”.

Este foarte important să aibă șansa de a se pregăti alături de senioare, iar unele dintre ele, în funcție de cum se vor prezenta la antrenamente, ar putea chiar să debuteze într-un meci oficial la prima reprezentativă. Credem că pot deveni soluții viabile pentru naționala feminină dacă vor respecta planul nostru de pregătire”, a concluzionat selecționerul Mirel Albon înaintea prezentării lotului convocat.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Manifestări sportive supravegheate de jandarmi

observator

Concurs de sanii amanat. Nu este zăpada destulă

observator

Cazuri de COVID, confirmate la U-BT Cluj

observator