E bun sau nu pentru inimă? - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Pastila de sanatate

E bun sau nu pentru inimă?

Probabil ați auzit până acum de beneficiile uleiului de pește în ceea ce privește buna funcționare și sănătatea inimii. Multe persoane ce suferă de afecțiuni cardiovasculare optează pentru aceste suplimente la recomandarea medicului, însă întrebarea este dacă acestea au beneficii esențiale sau sunt doar un mit medical.

Un studiu italian publicat acum 20 de ani a arătat că supraviețuitorii de infarct ce luau suplimente cu omega-3, cunoscute sub forma uleiului de pește, aveau o rată mai mică de deces, atac de cord sau atac cerebral. Ca urmare, medicii au început să recomande uleiul de pește, bogat în omega-3, persoanelor ce suferă de afecțiuni cardiovasculare.

https://www.trra.ro

Cu toate acestea, părerile erau împărțite, unii medici considerând că ajută doar la echilibrarea nivelului de trigliceride.

Cercetătorii au testat o doză mare(4 grame pe zi) de EPA, în stare pură ( un tip de omega-3), numit icosapent ethyl pe pacienții cu afecțiuni cardiovasculare și valori ridicate de trigliceride. Rezultatele au fost remarcabile, pacienții având o scădere de 25% ale afecțiunilor cardiovasculare și o diminuare cu 20% a mortalității. Rezultatele remarcabile sunt bazate, probabil, pe forma în care s-a administrat suplimentul omega-3, deoarece se afla în stare pură. În mod normal, forma forma regăsită în majoritatea suplimentelor este un mix între EPA și DHA. Pentru studiul efectuat, s-a folosit numai forma pură de EPA. Nu este sigur, însă, dacă acesta este motivul pentru care testul a avut un rezultat atât de pozitiv.

Povestea din spatele legăturii dintre suplimentele cu omega-3 și afecțiunile cardiovasculare este una complexă, însă nu este una completă  sau certă. Urmați sfatul medicului în privința suplimentelor, dacă se dovedesc a fi potrivite pentru dumneavoastră. Pot exista unele contraindicații, în special dacă luați medicamente pentru subțierea sângelui, întrucât omega-3 potențează acest aspect.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

E de sezon ! Ai nasul infundat ? Vezi ce ți se întâmpla

observator

Rujeola își face de cap ! Alte 56 de cazuri semnalate

observator

Luca este grav bolnav

observator