Observator Transilvan
Arad

Migranti prinși la Nadlac

Duminică seara, în jurul orei 18:30, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, în cooperare cu poliţişti din cadrul poliţiei oraşului Nădlac, au reţinut un grup format din cinci persoane care se deplasa pe jos, în zona limitrofă a oraşului Nădlac spre teritoriul Ungariei.

Pentru că nu îşi justificau prezenţa în zonă, cetățenii străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Nădlac pentru cercetări. Astfel s-a stabilit că grupul este format din cinci bărbaţi din Maroc şi Algeria, cu vârste cuprinse între 20 şi 34 ani. Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit că bărbații intenționau să ajungă în vestul Europei.

https://www.trra.ro

La Turnu, polițiștii Sectorului Poliţiei de Frontieră au descoperit, la aproximativ 350 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, cinci cetățeni din Afganistan, un adult, în vârstă de 20 de ani, și patru minori, cu vârste de 16 şi 17 ani, care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei. Tot la Turnu au fost depistate două persoane care călătoreau ca pasageri într-un autoturism marca Hyundai, înmatriculat în România. Persoanele s-au legitimat cu acte de identitate emise de autorităţile din Bulgaria. “Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt doi cetăţeni din Turcia, cu vârste de 24 şi 27 de ani. Cu privire la cele constatate persoanele au declarat că au obţinut documentele false în schimbul sumei de 1.000 de euro fiecare”, au precizat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Anunțul Ministerului Educației privind repartizarea computerizată pentru anul școlar 2020-2021

observator

Cum se vor relua cursurile in scoli ?

observator

Aproape 60.000 de persoane au tranzitat granita

observator