Sanctiuni pentru soferi - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Financiar Harghita Hunedoara Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu

Sanctiuni pentru soferi

Un proiect de lege are în vedere majorarea sancțiunii suspendării exercitării dreptului de a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, sub influența băuturilor alcoolice, de la maxim 90 de zile, cât presupune actuala reglementare, la 1 an de zile. Proiectul de lege se afla pe ordinea de zi a Comisei pentru transporturi și infrastructură a Camerei Deputaților.

Totuși, acest proiect a primit un aviz negativ din partea Gunernului, acesta motivând astfel:

https://www.trra.ro

,,Considerăm oportună înăsprirea sancțiunilor pentru fapta de conducere sub influența băuturilor alcoolice, săvârșită de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, însă cu ocazia acestui demers legislativ, trebuia avută în vedere și modificarea dispozițiilor generale privind răspunderea contravențională în ceea ce privește perioadele pentru care legea prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce. Astfel, chiar dacă intervenția legislativă preconizată este justificată în sensul sporirii gradului de siguranță în traficul rutier, prin reglementarea unor sancțiuni mai aspre pentru săvârșirea unor fapte de o gravitate sporită, apreciem ca soluțiile normative propuse ar trebui analizate și din perspectiva principiului securității juridice, reglementat de art. 1 alin. (3) și (5) din Constituția României, republicată. În acest context, întrucât modificările repetate asupra unui act normativ pot conduce la înfrângerea principiului fundamental al securității juridice, apreciem că soluțiile normative preconizate ar trebui reanalizate din această perspectivă. ”

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

S-a dat cu mașina peste cap. Și-a băgat prietenul în spital

observator

Femeie lovita pe o trecere de pietoni din Cluj. Victima la Urgente

observator

Alte patru persoane au murit de gripă

observator