Strategia de vaccinare anti-Covid - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Harghita Hunedoara Maramures Mures Pastila de sanatate Salaj Satu mare Sibiu

Strategia de vaccinare anti-Covid

Guvernul a aprobat în ședința de vineri seară strategia de vaccinare împotriva coronavirusului, a anunțat şeful Cancelariei premierului. Hotărârea de guvern stabilește care sunt categoriile prioritare la vaccinare: angajaţii din domeniul Sănătăţii, asistenţei sociale, cei din categoria de risc şi personalul din „domenii-cheie”.

Potrivit acestei strategii de vaccinare adoptată, au fost stabilite grupurile prioritare: personalul din domeniul Sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii-cheie, esenţiale pentru buna funcţionare a societăţii”, a declarat șeful Cancelariei.

https://www.trra.ro

Persoanele din aceste categorii vor fi vaccinate în prima etapă, iar apoi vaccinarea va fi disponibilă și pentru restul populaţiei.

Estimarea este că, în prezent, 70% din totalul populatiei ar putea fi implicată în această campanie de vaccinare”, a spus oficialul.

Totodată, el a subliniat că vaccinarea este „gratuită şi voluntară”.

Sursa: www.digi24.ro

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

O casa a luat foc în Cluj-Napoca

observator

Toxiinfectie alimentara. 11 copii la spital !

observator

Anunțul Ministerului Educației privind repartizarea computerizată pentru anul școlar 2020-2021

observator