A murit unul dintre cei mai cunoscuti medici din Satu Mare - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Satu mare

A murit unul dintre cei mai cunoscuti medici din Satu Mare

Pneumoftiziologul dr. Pallai Vasile Iosif Stefan a pierdut lupta cu coronavirusul. Medicul satmarean avea 83 de ani.

Domnule doctor, Dumnezeu să vă odihnească în pace! Uneori, drumul pe care suntem împinși de soartă și familie se dovedește a fi dur, însă, de cele mai multe ori, din aceste circumstanțe se nasc cei mai valoroși oameni pentru care tratarea bolnavilor nu este doar o sursă de venit sau o simplă profesie, ci găsesc în ea chemarea divină. Un astfel de om a fost dr. Pallai László care, timp de peste patruzeci de ani, a lucrat cu cel mai mare devonament în cadrul spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare.

https://www.trra.ro

În anul 1962, a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, după care devine stagiar la Luduș, finalizându-și studiile de specializare la Cluj-Napoca. Începând din 1973 lucrează la Bixad, după care, din 1975, la Satu Mare. Și-a exersat profesia chiar și după pensionare, conducând secții și stând în gardă alături de colegii săi.

Cu moartea sa, atât Satu Mare, cât și întreaga comunitate medicală ardeleană, a pierdut un medic în cel mai nobil sens al cuvântului” este mesajul CJ Satu Mare.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

De 1 mai, amenzile au trecut de 100.000 de lei in judetul Satu Mare

observator

Accident grav ! Sofer proiectat in afara masinii

observator

Amenzi multe ! 70 la numar in Satu Mare !

observator