Cod galben de inundatii in judetele Maramures si Satu Mare - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Maramures Satu mare

Cod galben de inundatii in judetele Maramures si Satu Mare

Hidrologii au emis, joi seara, atenționare cod galben de inundații pe râuri din Maramureș și Satu Mare, fiind posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri pe râurile mici cu efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice: Tur – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Lăpuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Iza – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Strâmtura, judeţele Maramureș și Satu Mare.

https://www.trra.ro

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Tur – bazin superior, Firiza – bazin amonte Ac. Strâmtori.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Dezbatere la Primaria din Negresti-Oas

observator

Azi e ultima zi de inscriere la Bac

observator

Trei ministri la Negresti-Oas … de Ziua Diasporei

observator