Observator Transilvan
Cluj

Prefectul Clujului, secretar general al Guvernului ?

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, fostul deputat Lucian Heiuș și Tănase Stamule, fost consilier al lui Orban, sunt cele trei persoane care se luptă pentru funcția de secretar general al guvernului.

Funcția este una cheie, pentru ca secretarul general al Guvernului este a doua persoană ca importanță din Guvernul Cîțu, scrie G4media.ro. Dacă va obține postul, Mircea Abrudean ar avea rang de ministru și ar putea ajuta foarte mult Clujul, în proiecte precum Centura Metropolitană, Metroul, Trenul Metropolitan și terminarea Autostrăzii Transilvania. 

https://www.trra.ro

Mircea Abrudean are o mare susținere din partea politicienilor grei din Cluj și Transilvania și are șanse de a obține postul. Surse politice spun că încă lucrurile nu au fost tranșate și că postul ar putea reveni Clujului, în condițiile în care USR PLUS vrea Prefectura Cluj, o miză foarte importantă, dar și un troc pe care PNL Cluj l-ar accepta. În caz contrar, PNL Cluj nu va fi de acord niciodată să piardă această instituție de forță.

Liberalii din Transilvania îl aveau până acum în Guvern pe Lucian Bode, ministrul Transporturilor, mutat la Interne, pentru proiectele de infrastructură așteptate de toți transilvănenii. Fără un ”cap de pod” în guvern, aceste investiții sunt foarte greu de realizat până în iunie 2026, când trebuie cheltuite cele 30 de miliarde de euro oferite de Uniunea Europeană prin fondul de redresare și reziliență.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Mai multe posturi in invatamant

observator

Ordin de Plata Multiplu Electronic (OPME)

observator

Profesorii vor primi bani pentru orele de recuperare a materiei

observator