Salvamontistii brasoveni au intervenit la trei accidente - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Brasov Turism

Salvamontistii brasoveni au intervenit la trei accidente

Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost intervenit ieri în şapte cazuri în care s-au accidentat schirori pe pârtiile din Poiană şi din Postăvatul. În trei dintre aceste cazuri a fost nevoie si de intervenţia echipajelor SMURD, care au transportat victimele spre unitatea spitaliceasca pentru investigatii suplimentare.

Salvamontiştii amintesc că toate pârtiile din zona inferioară a masivului Postăvarul sunt în continuare închise, astfel că turiştii sunt rugaţi să nu mai intre aici, pentru a nu se expune unor pericole inutile. Stratul de zăpadă este pe alocuri subţire şi poate ascunde multe obstacole, aşa cum sunt pietrele sau rigolele. Aici se şi intervine cu instalaţiile de producere a zăpezii artificiale, fapt care duce la consistenţe şi planeitati diferite ale stratului de zăpadă.

https://www.trra.ro

De asemenea, salvamontiştii atrag atenţia că coborârea de pe masiv către statuie trebuie fcută cu instalaţii de transport pe cablu. De la începutul sezonului de schi, salvamontiştii din Poiana Braşov au intervenit în 53 de situaţii, implicând 54 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau a trebuit să fie evacuate de pe munte. Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranţa proprie, cât şi pentru a celor din jur!”, amintesc salvamontiştii. 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Protest la CFR. 19 trenuri anulate

observator

Ce se întâmpla cu voucherele de vacanța ? Ce spune ministrul Turismului ?

observator

Plaja de la Ghioroc, cea mai mare investitie a CJ Arad, in turism

observator