Programările pentru vaccinare, oprite - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Bistrita Nasaud Pastila de sanatate

Programările pentru vaccinare, oprite

Programările pentru vaccinarea anti-Covid-19 din etapa a doua au fost oprite temporar în Bistrița-Năsăud, toate locurile fiind ocupate până în data de 8 februarie 2021.

Dr. Anca Andrițoiu, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, ne-a explicat de ce s-a luat această măsură.

https://www.trra.ro

Fabrica Pfizer face retehnologizare și, ca atare, a redus numărul de doze pentru toată Europa și fiecare țară a primit o cantitate de vaccin pentru următoarea perioadă, mai puțin decât era prevăzut și atunci a trebuit să ne reorganizăm puțin până când ei își reiau activitatea și până când am înțeles că va apărea la sfârșitul lunii – sau așa se dorește – vaccinul de la AstraZeneca și atunci vom reveni la cantități mai mari. S-au făcut niște calcule și, pe fiecare județ, în funcție de populația peste 65 de ani și în funcție de solicitări, s-au aprobat un număr de persoane cazuri noi care să poată fi vaccinate în următoarea perioadă. Noi fiind județ mic și se pare că avem puțină populație peste 65 de ani, inițial au vrut să ne dea doar un cabinet cu 60 de locuri. Ne-am supărat și am solicitat suplimentarea și, până la urmă, am primit trei cabinete cu 180 de locuri, ce avem acum: două în Policlinica Bistrița și unul la Murivisan. Sigur că lumea e dornică de vaccinare, ceea ce mă bucură foarte tare și s-a programat până în 7 februarie 2021 pentru că în 8 februarie începe rapelul, se împlinesc 21 de zile. Și atunci am solicitat ca, începând cu data de 8 februarie să primim aprobare să deschidem alte fluxuri noi”, a spus dr. Andrițoiu.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Ce periculos e să mănânci oul așa

observator

Cum va fi vremea în Transilvania ?

observator

Accident cu o victima. Mașina a ieșit în decor

observator