Expozitie. Mari fotografi din Transilvania - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Life Satu mare

Expozitie. Mari fotografi din Transilvania

Joi, 4 februarie la ora 13.00, la Muzeul de Artă, va avea loc vernisajul expoziției „Mari fotografi din Transilvania. Secolele XIX-XX”.

Într-un amplu proiect național expozițional și editorial, specialiști din opt muzee transilvănene și-au unit demersurile muzeografice de promovare a colecțiilor patrimoniale imagistice, readucând în actualitate istoria fotografiei secolelor XIX-XX, într-o bogată paletă tematică și cromatică ce se perindă între urban și rural, între primele fotografii realizate în spațiul transilvănean și peisajele antropologice ale ruralității tradiționale.

https://www.trra.ro

Instituțiile partenere în acest proiect sunt: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș; Muzeul Național Brukenthal Sibiu; Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca; Muzeul Național al Unirii Alba Iulia; Muzeul Casa Mureșenilor Brașov; Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural; Muzeul de Istorie Sighișoara și Muzeul Județean Satu Mare.

Sunteți invitati, prin intermediul acestor mărturii fotografice, la un itinerariu prin lumi apuse, la o (re)cunoaștere a propriilor identități, la o privire comparativă și o reconstituire a memoriei oamenilor și locurilor.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Incendiu la o masina pe Careiului

observator

În aceste localitati se reduce vârsta de pensionare

observator

Ajutor de la Crucea Roșie Satu Mare ! Unde trebuie sa sunați ?

observator