Lacul Tarnita: O bijuterie a naturii ! - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Bistrita Nasaud Turism

Lacul Tarnita: O bijuterie a naturii !

Lacul Tarnita este considerat unul dintre cele mai frumoase lacuri din tot judetul Cluj și cu siguranță merita descoperit dacă nu ati avut pana acum ocazia.

Este acel loc unde iti poți reincarca bateriile în momentul în care simți ca rutina te-a obosit îndeajuns, încât vrei sa fugi pentru câteva zile departe de aglomerația si zgomotul orașului.Aici vei găsi tot ce ai nevoie. Aer curat, liniste, cazare și papa bun exact ca la mama acasă. Peisajele par rupte din povesti și pentru cateva momente te vei întreba dacă ești în România. Da, în România se afla acest loc splendid si poate ca nu ar trebi sa subestimam de fiecare data frumusețile tarii noastre.

https://www.trra.ro

Lacul Tarnita se afla situat la vest de orasul Cluj – Napoca. Mai exact locul este situat intre comunele Rasca, Marisel si Gilau. Lacul Tarnita este impresionant datorita faptului ca se intinde pe o suprafata de 215 ha. Lacul are o lungime de 8 km, iar adancimea maxima este de 70 m. 

Lacul Tarnita a luat fiinta in anul 1974. In zona se afla si un baraj ( Barajul de la Tarnita ) care este proiectat pentru o capacitate de 74 milioane mc. apa. Hidrocentrala de la Tarnita a fost proiectata pentru producerea energiei electrice, astfel puterea acesteia este de 45 MW.

In acest loc se poate ajunge foarte usor. Pana in apropierea lacului este un drum de acces si se poate ajunge foarte bine atat cu masina cat si cu bicicleta. De altfel, foarte multi dintre cei care vin la Tarnita sunt biciclisti. Iubitorii de natura se vor simti in largul lor daca aleg sa vina la Tarnita. Aici natura este mai presus de orice.  Turistii care doresc sa viziteze Lacul Tarnita se pot considera fericiti, deoarece aici se poate practica inclusiv pescuitul. In decursul anului, aici exista cateva competitii extrem de interesante.

Deschis turistilor fara taxa de vizitare.

Romaniaunica.com

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Valoarea tichetelor sociale pentru grădinița se dubleaza. Vezi de când

observator

Expo Bistrița – Toamna Aurie

observator

Cum va fi vremea în Transilvania, în urmatoarele doua săptămâni ?

observator