Risc de avalanse în Muntii Rodnei - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Bistrita Nasaud Turism

Risc de avalanse în Muntii Rodnei

Chiar dacă stratul nou de zăpadă vă stârnește pofta de drumeții, nu vă aventurați pe munte în acest sfârșit de săptămână fiindcă există riscul să se producă avalanșe în Munții Rodnei sau să răâneți blocați în Pasul rotunda, pe porțiunea din DN 17 D închisă circulației publice.

Directorul Administrației Parcului Național Munții Rodnei, Lucia Mihaela Poll, a declarat pentru Timp Online că risc de producere a avalanșelor este în toate zonele înalte preferate de cei care practică sporturi extreme.

https://www.trra.ro

Ar trebui avut grijă pentru că a fost vremea caldă, apoi s-a depus un alt strat de zăpadă. La munte ninge. E foarte periculos pentru cei care fac schi de tură sau vin să se dea cu placa. Pericolul cel mai mare este în zonele înalte cum ar fi Vârful Ineu, la Iezer încă am avut avalanșe, pe partea de Pietrosu, în general vârfurile”, a spus Lucia Mihaela Poll.

Alt pericol este acela de a rămâne blocați pe DN 17 D în Pasul Rotunda.

Rugămintea noastră este ca acolo unde lumea vede indicatorul Drum închis, mai ales dacă nu are mașină echipată, înaltă, să nu se aventureze. Și săptămâna trecută a rămas foarte multă lume blocată în Pasul Rotunda. E drum național, e trecut pe toate GPS-urile ca deschis, dar el arată ca după bombardament. A rămas foarte multă lume blocată acolo. Nu este semnal, nu se poate suna la 112, Jandarmeria Montană nu îi poate ajuta. Au avut mare noroc cu silvicultorii din zonă care mai trec Rotunda. Rugămintea noastră pentru cei care vor să vină la munte e să se uite la buletinul meteo și la drumuri”, a spus directorul Administrației Parcului Național Munții Rodnei.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Pieton neatent, lovit de o masina in Beclean (Foto)

observator

Mănăstirea Strâmba și-a sărbătorit hramul în prezența IPS Andrei (FOTO)

observator

Executivul a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic

observator